Jaguar

Het verhaal van Jaguar begon in 1922 toen de slechts 21 jaar jonge Sir William Lyons de Swallow Sidecar Company oprichtte in Blackpool. Het bedrijf begon kleinschalig maar de mooi vormgegeven aluminium zijspannen bleken dermate populair dat er al snel uitbreiding plaatsvond naar de productie van exclusieve carrosseriëen, in eerste instantie voor chassis van Austin, Wolsely en Morris, maar later op door SS zelf ontwikkelde chassis.

Lyons bleek een uitstekend oog voor design te hebben. De gestroomlijnde, stijlvolle SS modellen waren absolute blikvangers met hun lage daklijnen en schijnbaar eindeloos lange motorkappen. En doordat de prijs veel lager was dan die van vergelijkbare concurrenten verkochten ze als warme broodjes, ondanks de recessie van de jaren ’30.

Gedurende de oorlogsjaren werd de productie volledig overgeheveld naar militaire voertuigen en vliegtuig onderdelen. Echter, tijdens de nachtdienst werd een begin gemaakt met de ontwikkeling van de inmiddels legendarische XK motor. Tegelijkertijd werd de naam om voor de hand liggende redenen omgezet van SS naar Jaguar Cars ltd.

De XK motor was klaar voor productie in 1948, maar men vond dat deze baanbrekende krachtbron niet tot zijn recht zou komen in de bestaande luxury saloons. Om het potentieel van de XK motor te demonstreren ontwierp Jaguar de XK120 speciaal voor de London Motor Show. Het resultaat was een prachtig gelijnde sportwagen met een topsnelheid van ruim 200 Km per uur. De reacties van het publiek waren overweldigend en men besloot de auto in een beperkte oplage van 300 stuks te produceren..... uiteindelijk zouden er ruim 30.000 exemplaren worden geproduceerd.

De XK motor werd steeds verder doorontwikkeld en vond al snel zijn weg naar het circuit. In de jaren 50 behaalde Jaguar maar liefst 5 overwinningen op Le Mans met de legendarische C- en D- Types. De technologie die ontwikkeld werd voor de racers werd vervolgens ook daadwerkelijk toegepast op de modellen voor alledag. Zo was Jaguar de eerste fabrikant die schijfremmen monteerde op zijn straatmodellen. De fabelachtige E-type uit 1961 vormde het ultieme voorbeeld: de lichtgewicht monocoque constructie, geavanceerde aerodynamica en onafhankelijke achterwielophanging zorgde voor een uitstekende handelbaarheid en een topsnelheid van maar liefst 240 km/h!

Gedurende de jaren ’60 beleefde Jaguar een gouden tijd. Eind jaren ’60 verloor Jaguar echter haar onafhankelijkheid en werd onderdeel van BMC, later ook wel British Leyland genaamd. De overname bleek desastreus. Het British Leyland tijdperk werd gekenmerkt door een zwaar gebrek aan investeringen, kostenbesparing op materialen, bureaucratie en permante stakingen Dit resulteerde in ernstige kwaliteitsproblemen en een sterk verouderde modelreeks. Jaguar’s tot dan toe goede reputatie werd ernstig aangetast en de verkopen stortten volledig in.

Begin jaren ’80 werd Jaguar onder het leiderschap van de charismatische John Egan echter opnieuw geprivatiseerd. Onder Egan beleefde Jaguar een renaissance en werd het bedrijf weer winstgevend. Bovendien keerde Jaguar weer terug naar het circuit! met de XJS en de XJR sport prototypes werden o.a. Le Mans, Daytona Spa 24 en diverse kampioenstitels behaald. In 1989 werd Jaguar overgenomen door Ford, waardoor Jaguar eindelijk weer de financiële middelen had om weer een speler van formaat te worden.

De jaren ’90 werden gekenmerkt door enorme investeringen in het merk. De gehele modelreeks werd vernieuwd, met spectaculaire nieuwe modellen zoals de Supercharged XJR en de XK reeks. Bovendien kwam er een opvolger van de MK2, de S-Type en werd de modellijn uitgebreid met een nieuwe kleine Jaguar, de X-TYPE.

Meer info kunt u hier aanvragen.