Daimlers en Jaguars kunnen liefhebbers in opperste staat van verrukking brengen.


Sommige liefhebbers hebben er zelfs grote financiŽle inspanningen voor over om exemplarische, hoogbejaarde staaltjes van autodesign en -techniek weer in originele staat te laten terugbrengen. Voor heel wat mensen is het bezit van een 'herboren' Jaguar dan ook een lang gekoesterde droom. Een droom, die hoe dan ook, waargemaakt moet worden. Daar kan Autobedrijf Kolvenbach B.V. u bij helpen! Wij hebben ons gespecialiseerd in Jaguar en Daimler. Alle benodigde kennis van deze merken is in Boven Leeuwen aanwezig zodat aan alle facetten van deze bijzondere merken gewerkt kan worden. Naast de jarenlange ervaring van de specialisten beschikt ons autorestauratiebedrijf bovendien over een uitgebreide bibliotheek waardoor alle technische specificaties van deze merken bekend zijn. Specificaties die nodig zijn voor de revisie en restauratie van dynamo's, startmotoren, ruitenwissermotoren, het elektrische circuit, motoren, versnellingsbakken; automaten als wel handgeschakeld, wielophanging, stuurinrichting, remmen, etc. Zelfs wanneer de originele onderdelen niet meer voorhanden zijn, is Autobedrijf Ben Kolvenbach in staat deze exact op maat na te maken.

Het restaureren van Jaguars wordt helaas dikwijls geassocieerd met liefdevol amateur-werk en enthousiast hobbyisme. Inderdaad wordt er dikwijls lustig gesleuteld en opgelapt aan oude automobielen in daartoe matig toegeruste werkplaatsjes en 'achterafbedrijfjes'. Met als gevolg dat de restauratie weinig vakkundig en evenmin planmatig gebeurt. Stelt u zich eens voor dat de restauratie van de carrosserie niet vakkundig is uitgevoerd...........

Gelukkig kunt u uw kostbaar Engels volbloed met een gerust hart bij ons laten restaureren: ook de carrosserie wordt door ons vakkundig weer nieuw gemaakt. Eerst worden oude aanwezige tinlagen verwijderd door de carrosserie voor te verwarmen tot 290 įC. Voorts worden met een speciale grit de oude lakdelen en roestdelen weg gestraald, waar nodig wordt er vertind, plaatdelen vervangen en het plaatwerk geheel strak gemaakt. Voorts wordt de auto in een primer wordt gespoten. Daarna komt de originele kleur met een aflak voor een duurzaam resultaat. Waar mogelijk worden de originele delen gebruikt, anders maakt Autobedrijf Kolvenbach B.V. ze van tekening of bestaande mallen na. Het hoeft overigens niet uitsluitend om gehele carrosserieŽn te gaan, ook deelrestauraties voeren wij graag voor u uit.