Race en rally voorbereiding

De echte liefhebber wil zijn Jaguar en zichzelf nog wel eens op de proef stellen door de strijd aan te gaan in een rally. Hoewel een Jaguar goed bestand is tegen de meeste beproevingen, is het toch verstandig de klassieker goed te prepareren voordat u meedoet aan een internationale toerrit of rally. Autobedrijf Kolvenbach B.V. heeft daar inmiddels een ruime ervaring in opgebouwd en kan u uitstekend adviseren op welke wijze uw Jaguar voorbereid kan worden.

Voor elk type eigen preparatie

Want ook dat is geen standaardwerk. Ieder type heeft zo weer zijn eigen aandachtspunten. Daarbij komt dat de preparatie ook afhangt van het klimaat waar de rally gereden gaat worden. We geven u een korte opsomming van de mogelijke aanpassingen: verbeteren van de remmen (remschijven, tandemremcilinder, klauwen, trommels ombouwen naar schijven), overbrenging aanpassen, luchthappers plaatsen, extra koelven voor radiateur monteren, motor tunen, extra schokbrekers aanbrengen, uitlaatophanging verbeteren, extra oliekoeler plaatsen, andere carburateurs, ontsteking en filters monteren. Als veiligheidsmaatregelen worden goedgekeurde rollbars geplaatst en 4-puntsgordels in combinatie met speciale stoelen. Bovendien kunnen nog extra verstralers worden geplaatst en alle koplampen worden afgeschermd door beugels met roosters.

Mocht u echter meer informatie willen, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen of contact op te nemen via het contactformulier.