Restauratie van Daimlers en Jaguars

Sommige liefhebbers hebben er zelfs grote financiële inspanningen voor over om exemplarische, hoogbejaarde staaltjes van autodesign en -techniek weer in originele staat te laten terugbrengen. Voor heel wat mensen is het bezit van een ‘herboren’ Jaguar dan ook een lang gekoesterde droom. Een droom, die hoe dan ook, waargemaakt moet worden. Daar kan Autobedrijf Kolvenbach B.V. u bij helpen! Wij hebben ons gespecialiseerd in Jaguar en Daimler. Alle benodigde kennis van deze merken is in Boven-Leeuwen aanwezig zodat aan alle facetten van deze bijzondere merken gewerkt kan worden. Naast de jarenlange ervaring van de specialisten beschikt ons autorestauratiebedrijf bovendien over een uitgebreide bibliotheek waardoor alle technische specificaties van deze merken bekend zijn. Specificaties die nodig zijn voor de revisie en restauratie van dynamo’s, startmotoren, ruitenwissermotoren, het elektrische circuit, motoren, versnellingsbakken; automaten als wel handgeschakeld, wielophanging, stuurinrichting, remmen, etc. Zelfs wanneer de originele onderdelen niet meer voorhanden zijn, is Autobedijf Kolvenbach B.V. in staat deze exact op maat na te maken.

Professioneel restaurateur (FOCWA erkend)

Het restaureren van Jaguars wordt helaas dikwijls geassocieerd met liefdevol amateur-werk en enthousiast hobbyisme. Inderdaad wordt er dikwijls lustig gesleuteld en opgelapt aan oude automobielen in daartoe matig toegeruste werkplaatsjes en ‘achterafbedrijfjes’. Met als gevolg dat de restauratie weinig vakkundig en evenmin planmatig gebeurt. Stelt u zich eens voor dat de restauratie van de carrosserie niet vakkundig is uitgevoerd.

Ook deelrestauraties

Gelukkig kunt u uw kostbaar Engels volbloed met een gerust hart bij ons laten restaureren: ook de carrosserie wordt door ons vakkundig weer nieuw gemaakt. Eerst worden oude aanwezige tinlagen verwijderd door de carrosserie voor te verwarmen tot 290 °C. Voorts worden met een speciale grit de oude lakdelen en roestdelen weg gestraald, waar nodig wordt er vertind, plaatdelen vervangen en het plaatwerk geheel strak gemaakt. Voorts wordt de auto in een primer gespoten. Daarna komt de originele kleur met een aflak voor een duurzaam resultaat. Waar mogelijk worden de originele delen gebruikt, anders maakt Autobedrijf Kolvenbach B.V. ze van tekening of bestaande mallen na. Het hoeft overigens niet uitsluitend om gehele carrosserieën te gaan, ook deelrestauraties voeren wij graag voor u uit.

Restauraties en/of revisies die door velen als zijnde onuitvoerbaar worden geacht, heeft het autobedrijf in eigen beheer specialistisch gereedschap laten ontwikkelen om die “onuitvoerbare werkzaamheden” voor haar klanten naar tevredenheid uit te kunnen voeren.

Mocht u echter meer informatie willen, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen of contact op te nemen via het contactformulier.